Inchiriez autocar – sfaturi

De ce sfaturi trebuie sa tin cont atunci cand inchiriez autocar? Cum pot verifica firma de la care urmeaza sa inchiriez autocar? Iata cateva raspunsuri la posibilele dumneavoastra intrebari din acest domeniu.

Cum pot verifica firma de la care inchiriez autocar?
Raspuns: firma de la care inchiriati un autocar trebuie sa fie prezenta pe websiteul mfinante.ro (Ministerul de finante) si pe arr.ro (Autoritatea Rutiera Romana). Asadar, inainte sa inchiriati cautati aceste date, adica verificati numele companiei (se poate face pe baza codului unic de inregistrare).

Cum aflu costurile totale daca inchiriez autocar?
Raspuns: spre deosebire de transportul aerian, sau pe calea ferata, transportul rutier de persoane in regim de “inchiriere” nu afiseaza un pret total, ci un pret per km. In functie de ruta aleasa puteti calcula pretul final. Ne puteti contacta pentru a va oferi un pret corect in raport cu distanta ce urmeaza a fi efectuata/conditiile oferite.

Este mai ieftin sa inchiriez autocar de la proprietar sau printr-o agentie?
Raspuns: cel mai ieftin este sa inchiriezi un autocar direct de la proprietar; agentia de turism va adauga la pretul operatorului de transport un comision.

Ce asigurari de calatorie sunt oferite atunci cand inchiriez un autocar?
Raspuns: de obicei majoritatea companiilor de transport au asigurare pentru pasageri & bagaje (intr-o suma limita). Dumneavoastra va trebui sa achizitionati o asigurare medicala pentru tara in care calatoriti. Inainte de contractarea unui autocar trebuie sa intrebati de aceste aspecte pentru ca ele difera de la companie la companie.

Vreau sa inchiriez autocar, am gasit firma dar cum imi confirma rezervarea?
Raspuns: in momentul in care se semneaza contractul, se plateste un avans de 25-50% din pretul estimat al calatoriei. Astfel comanda va este confirmata. Diferenta de plata (sau numarul de km efectuati suplimentar) se achita cu cateva zile inainte de excursie sau dupa (cereti detalii suplimentare).

Trebuie sa cunosc legislatia atunci cand inchiriez autocar, sau este treaba companiei de transport?
Toate documentele ce trebuie efectuate sunt in atributia companiei de transport. Conform legislatiei in vigoare soferul nu poate conduce mai mult de 9 ore pe zi, urmand sa faca o pauza de 11 ore. Pentru rutele cu multi km compania noastra va pune la dispozitie doi soferi.

Care sunt limitele de km atunci cand inchiriez autocar?
In general distanta minima pentru care se face inchirierea unui autocar este de 200km/zi; chiar daca nu se efectueaza aceasta distanta, atunci se trece la tarifarea minima. Aceste informatii sunt orientative.

In functie de necesitatile dumneavoastra de transport va rugam sa ne contactati. Vom gasi impreuna solutia optima pentru dumneavoastra.